flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День Відкритих дверей

06 жовтня 2011, 17:45
День Відкритих дверей
у Кіровоградському окружному адміністративному суді
 
         За ініціативою Державної судової адміністрації України в українських судах відбуваються «Дні відкритих дверей». Такі заходи ініційовано з метою забезпечення прозорості та відкритості в діяльності судів, обізнаності широкої громадськості з їх діяльністю, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації та вільного доступу до усіх сфер суспільного і державного життя України.
         За повідомленням територіальних управлінь Державної судової адміністрації України до заходів з підвищення обізнаності громадян, учнів шкіл та студентів вищих навчальних закладів із діяльністю судової системи долучилися майже всі регіони.
         Так, 6 жовтня 2011 року в приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду відбувся «День відкритих дверей».
         До участі у цьому заході у супроводі викладачів долучились студенти вищих юридичних навчальних закладів м. Кіровограда та громадяни, які побачивши оголошення, активно включалися в проведення заходу.
         Перед студентами, які віддали перевагу вивченню букви Закону, виступив Голова суду В.С. Мирошниченко та прочитав лекцію про судову систему України та адміністративне судочинство, а керівник апарату суду Г.П. Михалкович розповіла про кадрове та організаційне забезпечення роботи суду. Майбутні фахівці також мали змогу бути присутніми на судовому засіданні.
         Учасники відвідали кабінет голови суду та зали судових засідань, їх було ознайомлено з роботою відділу документального забезпечення суду та архіву.
         Після судового засідання керівник апарату суду Г.П. Михалкович провела екскурсію по всіх відділах установи, таким чином розповівши учасникам заходу про структуру та організацію роботи суду та про шлях, який проходить позовна заява перш ніж потрапити на стіл судді.
         Варто відзначити те, що всім організований захід сподобався, а деякі студенти навіть поділилися своїми думками щодо роботи адміністративної юстиції і виявили бажання, у майбутньому, працювати в адміністративному суді.
         Більшість студентів змінили своє враження про адміністративний суд і вважають, що судам потрібно більше інформувати населення про систему судоустрою, адже більшість людей дізнаються про це лише тоді, коли потребують захисту.
         Таким чином, усі учасники «Дня відкритих дверей» у Кіровоградському окружному адміністративному суді розширили свою уяву про роль суду і його роботу.
 
 
 Виступ голови суду В.С. Мирошниченко та керівника апарату суду Г.П. Михалкович
 
 

Бесіда голови суду В.С. Мирошниченко зі студентами та викладачем
 
 

Керівник апарату суду Г.П. Михалкович та консультант суду розповідають учасникам заходу про шлях, який проходить позовна заява перш ніж потрапити на стіл судді

 
Спеціалісти відділу документального забезпечення суду зі студентами в архіві суду

 
Учасники заходу мали змогу бути присутніми в судовому засіданні