flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем захисників і захисниць України!

14 жовтня 2022, 12:00

     14 жовтня в Україні відзначають День захисників і захисниць. Цього року як ніколи ми відчули важливість цього свята!

     У цей день хочеться подякувати нашим Захисникам і Захисницям за відданість своїй державі, за сміливість та відвагу, якими вони здобувають Перемогу!

     Завдяки їх праці ми можемо спокійно ходити по рідній землі та робити звичні справи. Дякуємо вам наші Янголи-Охоронці!

     Але крім слів вдячності, з перших днів російської збройної агресії Кіровоградський окружний адміністративний суд вживає активних заходів, спрямованих на підтримку Збройних Сил України в умовах воєнного стану.

     Всі судді Кіровоградського окружного адміністративного суду долучилися до ініціативи голів Верховного Суду та Ради суддів України щодо відрахування зі суддівської винагороди коштів на підтримку Збройних сил України.

     Зокрема, судом ініційовано щомісячний добровільний перерахунок суддівської винагороди на потреби ЗСУ.

     З початком повномасштабного вторгнення в Україну російського агресора Кіровоградським окружним адміністративним судом з суддівської винагороди було офіційно утримано і перераховано на підтримку Збройних Сил України 1 236 063,11 гривні.

     Також додатково суддями суду придбано та передано для армії автомобіль та дрон.

     В окремому порядку суддями КОАС безперервно здійснюється матеріальна підтримка для придбання обладнання та медикаментів військовим, забезпечення різних потреб фронту та допомога особам, які постраждали від дій агресора, через волонтерський рух та благодійні організації, за що їм військовими частинами та формуваннями неодноразово висловлено подяки.

     Крім того, судді та працівники апарату Кіровоградського окружного адміністративного активно долучаються до різних волонтерських та гуманітарних ініціатив, спрямованих на зміцнення обороноздатності України та наближення Перемоги.

     Колектив суду щоб підтримати бійців та подарувати їм трохи святкового настрою до світлого свята Великодня придбав та відправив на передові позиції: 50 пасок та 6 кг арахісу; 55 пар шкарпеток та спідню білизну у кількості 50 шт та 30 футболок з довгими та короткими рукавами. З початком осінніх холодів ініціативною групою працівників апарату суду було започатковано акцію «Горнятко кави для Захисника».

     Тепер робочий день в Кіровоградському окружному адміністративному суді розпочинається з наповнення кошика стіками кави та поживними смаколиками для наших Героїв, які будуть відправлені на передові позиції.

     Крім того, колектив суду вирішив привітати наших Захисників зі святом не лише словом, а й ділом.

     Колективом суду зібрано посилку для передачі її на передові позиції з термобілизною та шкарпетками, щоб зігріти наших Захисників, зі смаколиками, кавою, чаєм та цигарками. Загалом Захисникам буде передано: термобілизна – 90 комплектів, термошкарпетки – 180 пар., цигарки – 200 пачок (4000 шт), халва - 9кг., біля 1000 стіків кави разом з батончиками та стіками цукру, чай лікувальний(імбир,лимон,мед) та печиво з горіхами, які виготовлено та випечено працівниками суду, щоб подарувати захисникам відчуття домашнього затишку.

     Ми вкотре підтверджуємо, що ми єдині і незламні.