flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

09.06.2023 р. Кіровоградський окружний адміністративний суд відзначає 15 річницю з початку процесуальної діяльності.

09 червня 2023, 15:00

Кіровоградський окружний адміністративний суд утворено Указом Президента України від 16.11.2004 року №1417/2004 «Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі та кількісного складу суддів».

09 червня 2008 року Кіровоградський окружний адміністративний суд розпочав діяльність зі здійснення правосуддя з чотирма суддями у штаті. Сьогодні ж у суді працюють 14 суддів та 65 працівників апарату.

Першим головою суду було обрано Мирошниченка Вадима Станіславовича, який успішно виконував свої обов’язки керівника суду до жовтня 2016 року, на даний час суддя у відставці.

Починаючи з лютого 2017 року зборами суддів Кіровоградського окружного адміністративного суду головою суду було обрано Притулу Костянтина Миколайовича, який виконував обов’язки очільника суду до лютого 2023 року.

З лютого 2023 зборами суддів Кіровоградського окружного адміністративного суду головою суду обрано Хилько Любов Іванівну.

За ці роки колективу суду вдалося створити ефективно працюючий місцевий адміністративний суд, юрисдикція якого поширюється на Кіровоградську область.

Як показав час,  працівники нашого суду,  за будь-яких обставин віддано та професійно працюють, забезпечуючи здійснення судочинства, завдяки чому колектив досягнув значних успішних результатів у роботі.

Також безперервна робота суду забезпечила громадянам гарантоване Конституцією право на судовий захист.

У цей складний для держави і для кожного з нас час ми, долаючи труднощі, пов’язані з війною, самовіддано і сумлінно працюючи, робимо свій внесок у наближення Перемоги над окупантами.

Прапор на фото з підписами наших Захисників, переданий бойовими медиками з м.Бахмут із вдячністю за неодноразову допомогу суду в наданні стабілізаційним госпіталям тактичної медицини та інших вкрай необхідних речей.